Návod k přípravě polotovarů ke smažení

Připravte si fritovací hrnec

Lze použít i klasický hrnec, či menší pánev s poklicí.

Pro polotovary je vhodný menší fritovací hrnec, který lépe drží stálou teplotu. Velké fritovací hrnce se často ochlazují, nedrží rovnoměrnou teplotu a mohou být komplikovanější pro přípravu. 

Teplotu nastavte ideálně na 180-190°

Každý druh má mírně odlišné požadavky na teplotu.

Krekry vyžadují stálou a vysokou teplotu. Ideální je fritéza s termostatem a světelnou siganlizací. Pokud fritovací hrnec nemáte, můžete správnou teplotu otestovat vložením 1 kusu krekrů do oleje. V případě že vyroste a zvětší objem, tak je teplota správná. 

Do sítka vložte polotovar krekru

Doporučujeme připravovat každý druh samostatně.

Každý druh krekru má jinou teplotu a čas přípravy, proto je vhodnější nemíchat jednotlivé druhy při přípravě. Pokud nemáte takové sítko či fritézu, vyzkoušejte vložení jen menšího množství. Příprava je velice rychlá, ať máte čas všechny krekry rychle vyzvednout z oleje. Připravte si také nějakou mísu, kam budete hotové krekry dávat. 

Ponořte krekry do oleje

zvětší objem, změní barvu

Při přípravě vám krekry začnou měnit velikost a barvu během několika vteřin. Aź přestanou růst, vytáhněte je z oleje – ať se nespálí. Chvíli nechte okapat zbylý olej a máte hotovo. 

Můžete servírovat

solené, kořeněné, nebo jen tak

Na hotové krekry můžete použít sůl, sladkou či chilli papričku, grilovací koření, přírodní bylinkové koření, sušený sýr, koření na pizzu a dále dle Vaší fantazie. Krekry lze namáčet v kečupu, salse a různých dipech. 

Přejeme dobrou chuť.

Bez příchutí

Neobsahují příchutě a glutamáty vázané na sůl

Dlouhá trvanlivost

mini. 12-18 měsíců od výroby.

Velké balení

v jednom sáčku 1000g na několik porcí

Produkty nejsou vhodné pro děti do 3 let.

Krekry nejsou ke konzumaci bez tepelné přípravy.

Většina druhů obsahuje lepek!